Coaching/ begeleiding  

Het beste verzuim is het verzuim dat wordt voorkomen. Dan wordt er geen dag gemist, is er geen loondoorbetalingsplicht en hoeft niemand te re-integreren. De arbeids-relatie raakt niet verstoord en medewerker en organisatie zijn het vrijwel altijd met elkaar eens. Dat is wat coaching of begeleiding van medewerker of leidinggevende oplevert wanneer het vroegtijdig wordt ingezet. 

Maar wanneer dingen niet gaan zoals je zou willen en betrokken partijen er niet uitkomen en re-integratie stilstaat, dan is het verstandig om een onafhankelijke expert in te schakelen die verstand heeft van het verzuimproces en het werkveld. Die met betrokken partijen de lucht weet te klaren en vandaaruit onderzoekt waar kansen en mogelijkheden liggen. Zodat er voor alle partijen weer licht aan de horizon verschijnt. 


Wat anderen vinden...

In de samenwerking heb ik Floris ervaren als iemand die betrokken en gedreven is en graag een stap extra zet om uit te zoeken hoe zorg of processen binnen de organisatie beter of slimmer kunnen worden georganiseerd. Hij neemt anderen mee in zijn bevindingen en ontwikkelt niet alleen zichzelf maar ook de mensen met wie hij samenwerkt. Floris zal altijd een stap extra zetten om tot een goed resultaat te komen. Hij is creatief en niet bang om buiten de lijntjes te kleuren.

Tessa Jonker, Leefstijl academie, ZZP

Mijn samenwerking met Floris is goed bevallen. Floris is iemand die goed luistert en aansluit bij mijn wensen. Hij heeft als kwaliteit dat hij tussen de regels door kan filteren wat ik bedoel. Floris werkt vanuit oprechte interesse en is gedegen. Hij komt afspraken na en doet wat hij zegt. 

Talitha IJdens-Hopman Zaakwaarnemer/ procesmedewerker

Floris zijn ruimdenkende, onbevooroordeelde houding maakt hem laagdrempelig in het contact. Een prettige gesprekspartner met oog voor detail.

Floris haalt met zijn humor “de beren van de weg”.

Roy IJzer, werkconsulent 

 Hoe Werk&Welzijn werkgever en 

werknemer kan coachen en begeleiden

Werkgever: 
Als leidinggevenden ben je de belangrijkste schakel bij het terugdringen van verzuim. Hoe jij tegen verzuim aankijkt en omgaat met een verzuimende medewerker is cruciaal voor de veiligheid, re-integratie en het herstel. Je ben constant aan het balanceren tussen de belangen van de verzuimende medewerker, van de organisatie en het belang van je eigen team. Daarnaast heb je te maken met sociale wetgeving, de wet verbetering poortwachter, re-integratie verplichtingen en mogelijkheden. .

Dit mag je allemaal doen naast je lopende taken en werkzaamheden. Het helpt als je een onafhankelijke partij hebt waar je mee kunt sparren, een expert die los van de emotie adviseert over wat moet, wat kan en wat handig is. 


Werknemer: 
Wanneer je ziek bent houdt jouw ziekte houdt geen rekening met kantoortijden, ze is er altijd en heeft invloed op alle facetten van je leven. Soms kan de weg terug naar de werkvloer grillige vormen aannemen en onbegaanbaar lijken. Hoe langer het verzuim duurt, des te moeilijker het is om terug te keren naar de werkvloer. Daarnaast spelen er misschien wel meer zaken mee die terugkeer naar het werk lastig maken.

Dan helpt het als er een onafhankelijke partij meekijkt en het overzicht bewaart. Iemand die verstand heeft van jouw rechten en plichten. Die naar je luistert en samen met jou zoekt naar de beste oplossing voor jouw situatie. 

Wat kun je verachten van de coaching en begeleiding van Werk&Welzijn

In de kern gaat het erom dat we onderzoeken hoe mensen weer gezond kunnen deelnemen aan het gewone leven, en werken is een belangrijk onderdeel van dat leven. Samen kijken we naar win, win oplossingen en als we die niet vinden, dan zoeken we naar andere win, win oplossingen. Totdat we ze hebben gevonden. Door eerst te begrijpen en dan begrepen worden, de kern van de situatie blootleggen en los van de emotie alle mogelijk opties en scenario’s onderzoeken. Wanneer alles op tafel ligt kijken we naar de meest passende oplossing, en daar maken we duidelijke en heldere afspraken over.