Casemanager verzuim 

Hoe vind ik mijn weg in het oerwoud van wetten, regels en verplichtingen wanneer ik te maken heb met verzuim. Hoe zorg ik dat een verzuimende medewerker de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft? Wie houdt het overzicht en delegeert wie wat doet binnen het verzuimdossier? Het antwoord op al deze vragen en meer is de casemanager. De casemanager neemt de regie en begeleidt het verzuimproces van begin tot eind. Adviseert en wijst op kansen, zodat re-integratie snel en effectief verloopt. Kosten worden bespaart en werkprocessen zo min mogelijk worden verstoord. De casemanager zorgt dat jouw verzuimdossier geen hoofdpijndossier wordt. 


Wat anderen vinden...

Mijn samenwerking met Floris is goed bevallen. Floris is iemand die goed luistert en aansluit bij mijn wensen. Hij heeft als kwaliteit dat hij tussen de regels door kan filteren wat ik bedoel. Floris werkt vanuit oprechte interesse en is gedegen. Hij komt afspraken na en doet wat hij zegt. 

Talitha IJdens-Hopman Zaakwaarnemer/ procesmedewerker

Floris zijn ruimdenkende, onbevooroordeelde houding maakt hem laagdrempelig in het contact. Een prettige gesprekspartner met oog voor detail.

Floris haalt met zijn humor “de beren van de weg”.

Roy IJzer, werkconsulent 

Kenmerkend in zijn aanpak is doelgericht en pragmatisch, waardoor er op een adequate wijze de vertaalslag naar de uitvoering kan worden gemaakt. Floris is sterk in het beleids/proces vorming samen met de uitvoering op te tellen waardoor maatwerk mogelijk is en de implementatie fase niet langer duurt dan nodig. Heldere communicatie, bevlogen, goed luisteren naar de vraag en doorvragen  waren opvallende kenmerken. Een uiterst prettige samenwerking met een resultaat. Bedankt Floris.

Bureau voor noordelijke gemeenten

Sander H.J. Vrieling 

Directeur/ eigenaar BVGN

De casemanager coördineert het verzuimproces, brengt de specifieke zorgbehoefte van de verzuimende medewerker in kaart.

 En maakt op basis daarvan met de medewerker en werkgever de beste keuzes op weg naar herstel. 

De casemanager zorgt ervoor dat:
✅ Alle betrokken partijen goed samenwerken

✅ De stappen in het verzuimproces correct worden doorlopen

✅ Alle re integratie mogelijkheden worden onderzocht en ingezet

✅ Er gebruik wordt gemaakt van beschikbare subsidies en regresmogelijkheden


De casemanager verzuim werkt vraag gestuurd en resultaatgericht, door:

✅ Concrete doelen op te stellen

✅ Plannen en organiseren 

✅ Transparant maken van acties en behaalde resultaten

✅ Het inzetten van interventies die effectiviteit en efficiëntie bevorderen, zoals het gebruik maken van de juiste formulieren, het versnellen van de procesgang en het afstemmen van activiteiten. 


De casemanager van Werk&Welzijn is aangesloten bij het register specialistische casemanagement. 

Wat kun je verwachten van de casemanager verzuim van Werk&Welzijn.

De casemanager verzuim neemt de regie binnen het verzuimdossier en zorgt dat alle betrokken partijen goed samenwerken. Hij brengt de zorgbehoefte in kaart en onderzoekt waar kansen en mogelijkheden liggen. De casemanager is het klankbord voor zowel de verzuimende medewerker als de leidinggevende en voorziet beide partijen van advies. Daarnaast onderzoekt de casemanager waar kosten kunnen worden bespaart, door gebruik te maken van regres of subsidiemogelijkheden, versnellen van de trajectgang en het verkorten van de verzuimduur.